čtvrtek 2. srpna 2018

Dopis čtyřicátý osmý

Medo,

je volný den, po poledni, svítí slunce, pobýváme venku, na zahrádce, u rodičů. Lehátka, bazének, pískoviště, otevřené knihy položené hřbetem nahoru, ruce umazané od kříd, lýtka lesknoucí se krémem na opalování, obrázek moře a slunce zvěčněný na chodníku do prvního deště, vyhazování míče do vzduchu. Dětský smích z radosti nad čerstvě vykopanými bramborami. Dětský pláč z bolesti od včelího štípnutí.

Za tohle jsme letos vyměnili Vary - a dobře jsme udělali. Přesto nám chybí i to stání ve frontách, podivné a podivuhodné filmy, snídaně v cukrárně, atmosféra u Thermalu. A tak sledujeme Festivalové vteřiny a příští týden se chystáme na dva filmy v rámci ozvěn festivalu - Šary Vary.

Když se podaří najít ideál mezi dvěma touhami, je to dobré.

Čím to je, že u rodičů dokážu takhle vypnout, nikam se nehonit a tři dny jen pobývat na trávníku a ani nevyjít před branku? V Praze o každém  víkendu něco musím podniknout (před týdnem jsme např. objevili park Ztracenka a nádherný výhled na Vyšehrad z míst, kde je luxusní restaurace Bastion).

Už vím, kam spolu půjdeme na kafe - do Kafe Francin. V poslední době tam chodím čím dál raději. Těším se, až Tě uvidím a budu zkoumat, zda a jak je na tobě znát pobyt v té daleké, drsné zemi. Těším se na popisy krásné přirody, které teď v Tvých dopisech čtu, až je uslyším pronášené Tvým hlasem a v tónu poznám sílu Tvých zážitků. Těším se na Tebe.

Pár otázek na závěr. Která kniha to má být? Přijde mi ještě jeden dopis z Kanady nebo už budeš psát o pocitech z návratu do naší zemičky?

Lisarah

Žádné komentáře:

Okomentovat