čtvrtek 7. února 2019

Dopis sedmdesátý čtvrtý

Medo,

je neděle, sedm večer a muž mi právě podal skleničku prosecca. Takhle by věta končila, kdybychom neměli děti. Ale jako dvojrodič musím pokračovat, že k tomu máme puštěnou Sofii První, Disney seriál, první, který očaroval Modřinku, seriál plný kouzlení, šatů, intrik, návykovka pro tříleté holčičky. Má to 78 dílů. Přiznávám ale, že dvacet pět minut klidu je vítaných. Pro úplnost dodám, že Ouško spí a muž má taky skleničku v ruce. Tak za této situace Ti jdu psát.

Včera jsme byli v Alf&Bet na Palmovce na obědě - krupicová kaše, toust za devadesát korun, cappuccino, buchta s povidly a Modřinka si jako třešničku dává slepované srdíčko. Modřinka ráno zavelela, že chce do kavárny, a tak se jelo. Myslím, že v této části výchovy můžeme projevit s mužem spokojenost, ta se nám daří.

V neděli jezdíme tuhle zimu na brunch pravidelně. Dnes to bylo v Republica Coffee na Letné. Musím říct, že ty dvě hodiny plné jídla, chai latte, pohody, dětských knížek a odpočinku si vážně užívám.

Dnes jsem chvilkami odposlouchávala rozhovor dvou slečen u vedlejšího stolu - v téhle kavárně už se mi to stalo poněkolikáté a vždy jsou to takové typické hovory mileniálů (kdo jiný taky do těchto podniků chodí, že). Dnes slečny mluvily o cvičení jógy, o tom, jak mají v práci málo práce, pily mátový čaj a jedly lívance s borůvkovým přelivem. Bezstarostné řešily neexistující problémky.

Bavím se touhle hipsterskou generací, ke které svým způsobem taky patříme. A proto si k večeři právě mažeme chleba od Antonína, který jsme si odpoledne při návratu z kavárny koupili na Štrosu.

Dnes po povrchu, možná proto, že uvnitř se měním a přehodnocuji. Třeba to vyplyne v příštím textu.

Věřím, že je to krásné vidět se s přáteli a rodinou, ale i náročné. Teď to do sebe mohutně nasáváš, což je samozřejmě náročné, na Zélandu z toho ale budeš hodně čerpat, uvidíš.

Sejdeme se brzo? Těším se, až rozvineme a doladíme plány o nové podobě našeho blogu. Stejně je to tak hezký, že už několik let máme tenhle náš společný prostor, na který pravidelně vytváříme svět z vět.

Lisarah

Žádné komentáře:

Okomentovat