čtvrtek 1. října 2015

Téma 36: Za vším hledej ženu

text od Medy:

Za vším hledej ženu

On se nikdy nerozvede:
„Neočekávej, že v životě můžeš mít všechno hned. Učit se štěstí znamená učit se trpělivosti.“

V jedné básni se píše:
Řeč vyměň za ducha
Za ruku dej zručnost
Za nohu vábení cest
Za ucho nejmilejší píseň
Za oko barvy ne však světlo
Za hlavu vzlet nikdy však svobodu

Její dobrá kamarádka jí jednou řekla: „Chlap neopustí ženskou kvůli tomu, že neumí vařit nebo lyžovat, opustí ji, protože s ní není pohoda.“
Něco na tom bude. Učí se být sluncem namísto pečovatelského domu.

V Bibli se píše něco jako „láska se nedá vyprovokovat.“

Ale já říkám: „Za vším hledej ženu.“


text od lisarah:

Za vším hledej ženu

Ona za to může!

To, že je to žena, kdo si vybírá muže a ne naopak, je známá věc. A nejinak tomu bylo i v jejím případě. Tak proč si na něj pořád stěžuje? Lamentuje, že chodí do hospody, roste mu pivní pupek, práce na zahradě odbývá. Lamentuje, protože je ve svém životě nespokojená. Takhle to nechtěla. Stárnout. Pozorovat přibývání vrásek a tuku na břiše. Být unavená z práce a být sama.

On za to může?

Vzal si ji, protože byla krásná a protože si ho chtěla vzít. Před dvaceti lety. Co se to stalo, že to nedopadlo? Je protivná, tlustá a zlá. Furt mu něco vyčítá. Neudělal jsi tohle, neposekl jsi támhle, neopravil jsi tamto. Ne, tohle už nemá zapotřebí. Obzvláště, když je na něj Janinka tak milá. Moc milá, sekretářka jedna. A dlouhonohá. A ano, přiznejme si to, i mladá a štíhlá.

Ona za to může!

Poslouchá vodu, kterou přístroj rychle přivádí k varu. Na kafíčko, pro šéfa. Musí uznat, že jí odolával dlouho. Překvapil ji, čekala, že si dvakrát vezme krátkou sukni a rudě namaluje rty a bude to stačit. Bránil se obstojně. Ale stejně podlehl. Dvakrát týdně v kanceláři v době polední pauzy. Ale to už by stačilo. Dnes ho postaví před hotovou věc - rozvede se a vezme si ji. Zalije šálek mleté kávy a jde ho seznámit s budoucností.


**********
Na co se můžete těšit za týden? 
Na příště Lisarah zadala téma: Mobilní svět

Žádné komentáře:

Okomentovat