čtvrtek 7. července 2016

Téma 75: Když nemůžeš, tak přidej!

text od lisarah:


„Když nemůžeš, tak přidej!“

Crrr.
Budík. Jsou tři hodiny ráno. Kdo by si nařizoval buzení na tuto hodinu? Žena, co je týden po porodu, dítě jí zatím nepřibírá, a tak ho má budit na jídlo.

Vstát, dojít do kuchyně, vyndat lahvičku ze sterilizátoru, přelít do ní vodu z termosky, zkusit teplotu vody, přihřát v mikrovlnce, tak na deset vteřin, otevřít skříňku, vytáhnout krabici s umělým mlíkem, otevřít ji, umělohmotnou odměrkou odměřit potřebný počet zarovnaných dávek, nasypat je do lahvičky s vodou, přidat do toho osm kapek espumisanu, ještě že existuje, to je záchrana, zašroubovat lahvičku, dát na ní víčko, protřepat lahvičku, aby se voda se sušinou smíchala. Vrátit se do ložnice, probudit dítě, jak se vrtí, vrčí, mládě krásné. Dát miminu lahvičku do pusinky, lačně saje. Přidržovat lahvičku, vzít dítě do náruče, ááá zase se spustil monitor dechu, rychle přiskočit k postýlce a vypnout ho. Vzít dítě do náruče, položit ho na rameno, čekat na odříhnutí. Vstát, přejít z ložnice do dětského pokoje, přebalit dítě. Vrátit se do dětského pokoje, položit dítě do postýlky, zapnout monitor, dojít do kuchyně vypláchnout lahvičku. Vrátit se do ložnice, zjistit, že se dítě poblinkalo. Vzít dítě z postýlky, ááá zase!, přiskočit a vypnout, odejít do dětského, převléct dítě. Hm, a znovu ho přebalit. Vrátit se do ložnice, položit dítě, zapnout monitor, lehnout si, nastavit budíka na šestou, to je už za hodinu a půl! Vstát a jít se podívat, jestli se malému nesvezla čepička či snad rukavičky. Dvacet minut se dívat na ten miniobličejíček. Jít si konečně lehnout.

Tohle prožíváte první měsíce, když máte pohodové, spavé, nebrečící dítě. Říkáte všem, jak je to super, že si nemůžete stěžovat, naopak. Žijete v oparu únavy, ale hlavně v oparu štěstí.

Proto se rozhodnete pořídit si brzy druhé dítě.
A pak třetí.


text od Medy:

Když nemůžeš, tak přidej

"Když nemůžeš, tak přidej." 
Co když to neznamená jen běžet rychleji?
Co když to znamená - "když nemůžeš, tak přidej...
... trochu fantazie
... trochu snů
... trochu odvahy
... trochu úsměvů
... trochu píle
... trochu lenosti
... trochu radosti ze života?
Co když to znamená, že když přidáte, ale máte špatnou mapu, dostanete se jen rychleji na nesprávné místo?

Pořád jsem kroužila na dráze a ve finiši se vždycky divila, že jsem zase na startu.
Když jsem se snažila zrychlit, doběhla jsem vždycky jen rychleji na stejné místo - na start.
Pak jsem sebrala odvahu a dráhu opustila.
Připustila jsem, že nemusím pořád o něčem přemýšlet, pořád o něco usilovat, že někdy bohatě stačí jen být.

*********
Na co se můžete těšit za týden? 
Na příště Meda zadala téma: Co nebolí, to neroste

Žádné komentáře:

Okomentovat